Në Yves Rocher, ne jemi botanistë, vjelës, prodhues dhe tregtarë pa ndërmjetës. Kështu i mbajmë këmbët dhe çmimet tona në tokë. Më shumë se fjalë, këto janë veprat tona.

Angazhimi 1

Përbërës aktivë bimorë në formulat tona

Pionierë dhe vizionarë, në Yves Rocher, ne jemi ekspertë në kërkimet e kozmetikës bimore (Plant Cosmetics® Research). Ne eksplorojmë potencialin e bimëve për të hartuar përbërës aktivë me origjinë bimore. Produktet tona janë inovative, efikase dhe kontribuojnë në respektimin e mjedisit.

Elixir Botanik dhe Lifting Vegetal: zbuloni gamën tonë të kujdesit të fytyrës të përbërë nga më shumë se 96% përbërës me origjinë bimore.

Angazhimi 2

Agroekologji në fushat tona

Në La Gacilly, ne kemi zgjedhur agroekologjinë si një model pionier të bujqësisë për të rigjeneruar tokën dhe mjedisin e fushave tona.
9 bimët tona kyçe, rriten në Brittany, në 60 hektarë fusha të kultivuara në agroekologji dhe të certifikuara organike që nga viti 1999.
Ne përpiqemi t'i promovojmë këto praktika bujqësore për të gjithë prodhuesit tanë partnerë.

Të çertifikuar nga UEBT( Union for Ethical BioTrade) - Bashkimi për tregti bio etike, ne jemi të përkushtuar të sigurojmë të gjithë përbërësit tanë bimorë duke respektuar njerëzit dhe biodiversitetin.

Angazhimi 3

Paketime më të përgjegjshme ndaj mjedisit

Paketimi ynë është i dizenjuar në mënyrë eko dhe praktikat tona janë të dizenjuara për të reduktuar në mënyrë drastike prodhimin tonë të mbetjeve. Synimi ynë është: më pak plastikë dhe më pak ambalazhim për më shumë qëndrueshmëri. Shishet tona, përveç tapave dhe pompave, prodhohen në plastikë të riciklueshme.

Angazhimi 4

Mbrojtja e diversitetit përgjatë historisë tonë

Që nga viti 1959, ruajtja dhe pasurimi i biodiversitetit ka qenë gjithmonë një nga angazhimet tona kryesore në fushat tona në Brittany dhe në mbarë botën.
100% e vendeve tona industriale në Brittany janë të certifikuara Refuge LPO (League for the Protection of Birds). Sa i përket Kopshtit tonë botanik, ai është shtëpia e 1500 specieve bimore.
Si krijues të programit “PLANT FOR LIFE” të Fondacionit Yves Rocher, ne morëm pjesë në mbjelljen e 100 milionë pemëve në mbarë botën, ose 1 pemë çdo 3 sekonda.

Si krijues të programit “PLANT FOR LIFE” të Fondacionit Yves Rocher, ne morëm pjesë në mbjelljen e 100 milionë pemëve në mbarë botën, ose 1 pemë çdo 3 sekonda.