KOMPANI ME MISION

Në fund të vitit 2019, ne u bëmë grupi i parë ndërkombëtar që mori statusin e ‘’Mision Company’’ në bazë të ligjit francez ‘’PACTE’’.
Një angazhim i fortë që nënvizon dëshirën tonë për ta bërë “Misionin shoqëror” po aq të rëndësishëm sa edhe misionin ekonomik.

Certifikimet dhe bashkëpunimet tona

Organic Agriculture &Agroecology ( agrikulture organike dhe agroekologji)

Që nga viti 1999, 60 ha fushat tona në La Gacilly janë certifikuar në ‘Bujqësi Organike’ dhe kultivohen duke përdorur agroekologji.
Një model i bujqësisë, që kontribuon në respektimin e burimeve natyrore dhe rigjenerimin e biodiversitetit.

UEBT – bashkimi që bën fuqinë

Kamomili romak, kamomil Matricaria, Lule misri, Calendula, Bima e Jetës, Edulis, Nasturtium, Mentja dhe Arnica: 9 bimët tona kyçe të rritura në tokën tonë në La Gacilly janë certifikuar nga UEBT (Unioni për Biotrade Etike) që nga viti 2021.
Marka e parë franceze që ka marrë këtë certifikatë.

1% e xhiros sonë shkon për planetin, Toka na është falenderuese!

Ne dhurojmë 1% të xhiros sonë për shoqatat mjedisore nga e gjithë bota.

LPO biodiversity REFUGES

100% e vendeve tona industriale janë klasifikuar si ‘’Strehëza të Biodiversitetit’’ LPO Biodiversity Refuges (Bird Protection League), një shoqatë e cila punon çdo ditë për mbrojtjen e specieve, ruajtjen e hapësirave dhe edukimin mjedisor.

Kopështi ynë botanik- laboratori ynë në qiell të hapur

Në zemër të Brittany, në La Gacilly, një ngastër prej 2 hektarësh ka strehuar dhe ruajtur 1500 lloje bimësh që nga viti 1975. Kopështi Botanik është pjesë e BGCI (Botanic Gardens Conservation International) dhe është shpallur "Kopshti Botanik i Francës dhe vendeve frëngjishtfolëse".

Pakti Kombëtar për paketimet plastike

Në mënyrë që ambalazhet plastike të mos rikthehen më, ne mbështesim ‘ekonominë rrethore’ si anëtare e ‘Paktit Kombëtar’ për ‘Ambalazhet Plastike’.
Pakti Kombëtar është anëtar i rrjetit të Pakteve Plastike të Fondacionit Ellen MacArthur.

FONDACIONI YVES ROCHER

Fondacioni Yves Rocher punon pa u lodhur për të ruajtur biodiversitetin. Ai është i përkushtuar ndaj natyrës duke ofruar mbështetje dhe ndihmë financiare për veprime alternative dhe të fuqishme lokale në të katër anët e planetit.
Me programin e saj ‘Plant for Life’ dhe falë bashkëpunimit të ngushtë me 48 OJQ dhe shoqata që punojnë në këtë fushë, 100 milionë pemë janë mbjellë tashmë në mbarë botën. Me ‘’Terre de Femmes’’ janë shpërblyer më shumë se 500 fitues që punojnë në 50 vende, për të mirën e planetit tonë. Për këto 30 vite veprim në terren, Fondacioni Yves Rocher, është parë dhe vlerësuar si një ndihmesë shumë e madhe ndaj publikut.