Fillimet tona

Ne lindëm nga një histori dashurie mes z.Yves Rocher dhe natyrës së Brittany, brigjeve, maleve, pyjeve dhe fushave të saj.

Pionierë në kozmetikën botanike, ne zbulojmë fuqinë e bimëve, për mirëqenien e të gjithëve në një qasje respekti për natyrën dhe biodiversitetin e saj.

Për më shumë se 60 vjet, ne kemi qenë botanistë, vjelës, prodhues dhe tregtarë: të kujdesit, ngjyrave, parfumeve. Për të bërë më të mirën e natyrës të arritshme për të gjithë. Nga bimët tona në lëkurën tuaj.

Historia jonë

1930-1979: Bukuria e aksesueshme për të gjithë

Yves Rocher ka lindur në një fshat të vogël në La Gacilly, në Brittany me 7 Prill 1930. Në moshën 14 vjeçare, ai duhej të kapërcente dhimbjen për humbjen e papritur të babait të tij, gjë që e shtyu të strehohej çdo ditë në pyll, ku gjente rehati shpirtërore. Atëherë Yves Rocher e kuptoi se natyra ka një ndikim pozitiv në mirëqenien tonë. Më pas vendosi të bënte një krem ​​ me bazë rrënjët e lules ficaria, i cili trajtonte venat me variçe. Ai e përgatiste kremin në papafingo. Ky është fillimi i kozmetikës bimore.

Nga shtëpia e tij familjare, Yves Rocher krijoi laboratorin e tij. Yves Rocher vendosi të pushtojë vendin duke e shitur kremin me postë, përmes reklamës në gazetë. Produkte të aksesueshme dhe të shpërndara në të gjithë Francën. Suksesi i tij po rritej!

Lançimi i kremit të natës antirrudhë Riche Crème

Me vajrat e tij të çmuar dhe vajin e një mijë trëndafilave, nuk u desh shumë që produkti ynë kundër plakjes të përjetonte një sukses të vërtetë. 50 vjet më vonë, gama jonë Riche Crème, është ikonë për miliona gra me 1 produkt të shitur çdo 5 sekonda në mbarë botën.

Një laborator i vërtetë në qiell të hapur i projektuar nga Z. Yves Rocher.
Në kopështin botanik gjenden 1500 lloje bimësh të cilat ruhen dhe studiohen nga ekspertët tanë atje. Anëtar i BGCI (Botanic Gardens Conservation International), Kopshti Botanik Yves Rocher është pjesë e një rrjeti ndërkombëtar për transferimin e njohurive.

Ne jemi botanistë, kultivues, prodhues dhe shitës me pakicë. Një zinxhir i plotë vlerash pa ndërmjetës, i cili na lejon të kontrollojmë çdo fazë prodhimi, për një ndikim të reduktuar në mjedis dhe gadishmëri të përsosur për të dhënë më të mirën nga fushat tona në lëkurën tuaj.

La Gacilly

La Gacilly gjendet në zemër të Brittany. Fshati i lindjes i Yves Rocher, një vend unik në zhvillim të vazhdueshëm, ku ekspertët, botanistët dhe shkencëtarët tanë të natyrës janë të përkushtuar të punojnë për mjedisin.
Të nxitur nga dashuria për natyrën, ekspertët tanë studiojnë bimët në kopshtin tonë botanik, një laborator i madh në qiell të hapur, ku ata kultivojnë tokën në mënyrë organike dhe distilojnë bimët tona në punishten tonë të ujit, për të sjellë përbërësit më të mirë natyralë në lëkurën tuaj.
Produktet tona prodhohen me përgjegjësi në vendet tona të prodhimit të klasifikuara si streha LPO (Bird Protection Leagues).
Ne kemi një qasje unike ndaj mirëqenies, për t'u kujdesur për veten duke kontribuar në respektimin e natyrës.